phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:26
Здатний швидко покращити здоров’я головного органу довголіття цей фрукт
Сьогодні багато вчених сходяться на думці, що основним органом довголіття є кишечник – він відповідає за правильну роботу багатьох систем організму і здатність протистояти захворюванням.

За словами лікарів, в кишковому мікробіомі міститься до 1000 різних видів бактерій (в середньому), кожен з яких виконує певну функцію.

Більшість з мікроорганізмів відповідають за здоров’я серця, вагу, правильне травлення і навіть можуть виробляти вітаміни B і K. Крім того, мікробіом регулює імунітет, захищаючи організм від різних хвороб. Щоб підтримувати здоров’я кишечника, лікарі рекомендують дотримуватися кількох простих правил в харчуванні.

Зокрема, корисні бактерії вбиває червоне м’ясо і цукор, а збільшує їх кількість клітковина. Тепер було виявлено, що мікробіом здатні поліпшити звичайні банани.

За даними СОТ і ООН, це один з найулюбленіших фруктів у світі. Численні дослідження показали, що банани є цінними продуктами для здоров’я кишечника. Наприклад, дослідження, опубліковане в журналі Anaerobe, показало, що у людей, які щодня їли банани, здуття живота зменшувалося за 24 години. Згідно з оглядом дослідження 2017 року, опублікованим в Nutrition Bulletin, недостиглі фрукти змогли збільшити виробництво коротколанцюгових жирних кислот в мікробіомі через вміст в них резистентного крохмалю.

Дослідники з Гарварда також відзначили, що такий крохмаль фактично “заважає” швидкому засвоєнню вуглеводів в тонкому кишечнику. Оскільки всмоктується він досить повільно, банани запобігають скачкам цукру в організмі, працюючи їжею для корисних мікробів. Останні, в свою чергу, розщеплюють і ферментують крохмаль у міру його потрапляння в товсту кишку, в результаті чого утворюються коротколанцюгові жирні кислоти, які можуть грати роль в профілактиці хронічних захворювань.

Крім того, речовина під назвою пектин, кількість якої зменшується по мірі дозрівання банана, теж робить позитивний вплив на кишечник. Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Anticancer Research, пектин може допомогти захистити від раку товстої кишки.
 
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 315 | Додав: adminA | Теги: Фрукт, здоров’я головного органу довголітт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]