phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:32
Здоров’я очей взимку: корисні поради

Якомога більше корисних нутрієнтів

захист ультрафіолет очі Влітку, коли саме в розпалі сезон свіжих овочів, фруктів та ягід, значно простіше наповнити свій раціон вітамінами та мікроелементами, що їх потребує зорова система. Йдеться, зокрема, про вітаміни A, B, E, C, PP, а також цинк, лютеїн, омега 3-6-9. Взимку необхідні нутрієнти можна отримувати з м’яса, риби, горіхів, бобових, молочних продуктів, а також сезонних фруктів, як-от хурма, гранат, цитрусові.

Ні — надмірному навантаженню очей

Сьогодні абсолютна більшість аспектів нашого повсякденного життя пов’язана з електронними гаджетами. За комп’ютером, ноутбуком або смартфоном ми працюємо, навчаємося, проводимо дозвілля. У цьому є свої безумовні плюси, але є й один вагомий недолік: через це наша зорова система перебуває в стані перенапруги та постійного впливу шкідливого синього випромінювання.

Отже, що робити, адже відмовитися від гаджетів неможливо? Передусім, під час роботи за комп’ютером варто одягати спеціальні окуляри (комп’ютерні окуляри), що мають на своїх лінзах покриття захисту від шкідливого проміння. Також, під час сконцентрованої робити, необхідно щогодини робити перерви та давати очам відпочити. А ще краще під час таких перерв робити гімнастику для очей.

Ніколи не ігноруйте відчуття дискомфорту, втоми, сухості очей. Адже навіть звичайна сухість очей, якщо з нею нічого не робити, може через певний час призвести до офтальмологічних проблем.

Захист від ультрафіолету

Окуляри від сонця призначені для захисту очей від ультрафіолету, а його сонце виромінює протягом усього року. Помилка багатьох полягає у тому, що вони вважають, начебто окуляри потрібно носити лише влітку, коли сонце дуже яскраве та пекуче.

Сонячне проміння відбивається від білих засніжених поверхонь та потрапляє просто в очі, засліплюючи їх і провокуючи зоровий дискомфорт. От саме для уникнення подібних ситуацій і потрібні сонцезахисні окуляри взимку. Радимо купувати лише якісну оптику, що забезпечує 100% захисту очей від ультрафіолету.

Регулярна перевірка зору

Не потрібно чекати, поки у вас з’являться нарікання на стан очей, щоб відвідати лікаря-офтальмолога. Адже регулярна діагностика зору — це профілактична міра для моніторингу стану зорової системи, яка необхідна всім, а не лише тим, хто має певні порушення зору. Крім того, в офтальмології неабияке значення відіграє своєчасність у виявленні будь-яких захворювань.

Перевіряти зір потрібно 1 раз на рік. Якщо у вас вже є діагностовані проблеми із зором, то до лікаря ліпше навідуватися 1 раз на півроку.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 142 | Додав: radymo | Теги: очі, зима, здоров’я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]