phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:09
Здоровий сон вам забезпечать ці продукти

З’ясувалось, існують продукти, здатні впливати на якість сну й інтенсивність хропіння, констатують іспанські медики. Дізнайтесь, що ж вони рекомендують їсти, аби ви повноцінно відпочивали вночі!

Науковці з Іспанії вважають, що перед сном корисно їсти варені яйця, а також продукти, які часто є складовими середземноморської дієти.

Учені нагадали, що середземноморська дієта передбачає вживання багатьох продуктів з протизапальним ефектом. Їх вживання захищає від проблем, пов’язаних з дихальною системою, і в тому числі від гучного хропіння.

Кілька досліджень показали, що середземноморська дієта покращує якість сну, адже вона багата омега-3 жирними кислотами, які допомагають зменшити запалення у дихальних шляхах. Риба, оливкова олія або авокадо – продукти з високим вмістом цих корисних кислот, – пояснила доктор Марі Анхелес Ідіасабал.

Крім того, медики вважають, що для запобігання хропіння корисно їсти яйця. Вони відзначають, що у людей з ожирінням, які страждають сильним апное, як правило, також спостерігається дефіцит вітаміну D. У свою чергу, яйця, їх жовтки, допомагають організму активніше синтезувати такий важливий для нього вітамін.

Також допомагає забезпечити спокійний сон без хропіння вживання цибулі, стверджують іспанські експерти. Цей продукт збільшує кровотік і корисний для серця, володіє противірусними і бактерицидними властивостями.

Найкращим вечірнім напоєм фахівці називають чай з додаванням м’яти. Натомість від вживання алкоголю вони закликають відмовитися, оскільки його прийом тільки погіршує ситуацію, збільшуючи інтенсивність хропіння.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 432 | Додав: radymo | Теги: дієта, сон, продукти, середземноморська, здоровий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]