phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:13
Жінкам вчені радять не носити бюстгальтер

 

Французькі вчені стверджують, що для того, щоб груди були пружними і не обвисали, жінкам не варто носити бюстгальтер. Як не дивно, дами, які нехтують цією деталю гардероба, можуть похвалитися більш підтягнутим бюстом.

Дослідники прийшли до висновку: бюстгальтер не приносить здоров'ю ніякої користі, тому що значення його переоцінено.

Так, наприклад, учені спростували поширену думку, що він допомагає власницям великого бюста знизити навантаження на спину.

Професор Жан-Дені Руйон з університету Безансона протягом 15 років досліджував проблеми, пов'язані з жіночим бюстом. Він відзначає: "З медичної, фізіологічної та анатомічної точки зору, груди не отримують жодної користі від того, що за допомогою бюстгальтера на неї менше впливають сили гравітації. Навпаки, за нього груди стають більш відвислими".

Дослідник протягом декількох років вимірював принади учасниць експерименту. У дослідженні, яке проводилося в університетському шпиталі Безансона, взяли участь 130 жінок у віці від 18 до 35 років.

Одна з "піддослідних", яка не носила бюстгальтер останні два роки, зізналася, що відмова від зайвих деталей гардероба дає їй цілий ряд переваг.

"Я вільніше дихаю, відчуваю себе впевненіше, і у мене менше болить спина", - поділилася 28-літня жінка.

Втім, за словами професора, ефект від такого заходу навряд чи відчують на собі жінки у віці старше 45 років, які мали дітей.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 1191 | Додав: adminA | Теги: жінкам вчені радять не носити бюстг | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]