phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:01
Зменшити ризик деменції допоможуть заняття спортом
Підтримка гарної спортивної форми скорочує ймовірність розвитку старечого недоумства на третину. До такого висновку прийшли вчені з Washington VA Medical Center в США.

Зберігайте хорошу спортивну форму в середньому віці, щоб зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера на третину. Навіть невелике зміцнення здоров’я серця і легенів дуже позитивно позначається на загальному стані людини.

Американські вчені провели аналіз за участю 649 605 чоловік із середнім віком в 61 рік. Ті, хто мав найкращі спортивні показники на 33% рідше стикалися зі старечим недоумством, в порівнянні з тими, хто мав найгіршу спортивну форму.

Автори дослідження називають отримані результати дуже вражаючими і багатообіцяючими. Особливо на тлі стрімкого поширення різних форм деменції по планеті, що пов’язано зі збільшенням середньої тривалості життя.

Також, на жаль, до цих пір у медицини немає ніяких засобів, які допомагали б не тільки виліковувати, але хоча б припиняти прогресування хвороби Альцгеймера. Всі методи спрямовані тільки на боротьбу з проявом її симптомів. Наприклад, при підвищеній ажитації пацієнта можуть заспокоїти таблетками.

Тим більше дивовижним виглядає підсумок цього спостереження, який показує простий і ефективний спосіб знизити ризик розвитку старечого недоумства.

Відзначимо, що регулярні заняття спортом йдуть на користь всім аспектам здоров’я в цілому, включаючи зміцнення серцево-судинної системи і захист від раку. А хвороби серця і пухлини відносяться до числа найбільш поширених причин смертності на нашій планеті.
 
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 302 | Додав: adminA | Теги: ризик деменції, заняття спортом | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]