phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:42
Зміцнити імунітет допоможуть персики

фрукт, зміцнення, імунітет, персик Літо – це ідеальний час, щоб ласувати свіжими фруктами. Одним із найкорисніших літніх смаколиків є персики. Вони відомі своїм солодким смаком, але не бійтесь, фігурі персики не нашкодять. Цей соковитий фрукт на 88% складається з води.

Персики – це дуже універсальний продукт. Самі по собі вони можуть бути здоровою закускою, їх смажать на грилі, додають до десертів та м’ясних страв. Але головна їх перевага не універсальність і не чудові смакові якості. Персики відрізняються високою поживною цінністю.

Персики містять багато клітковини, вітаміну К та вітаміну Е. При цьому 100 г персика містять близько 40 калорій.

Крім того, персики багаті на вітамін С і антиоксиданти, які зміцнюють сполучну тканину в організмі. Також вони допомагають боротися з інфекціями.

Антиоксиданти захищають органи та тканини від шкідливої дії вільних радикалів. Науковці з  Ратґерського університету встановили, що антиоксидантам з персикового соку знадобилось лише 30 хвилин, що почати використовувати кисень для боротьби зі шкідливими бактеріями в організмі здорових чоловіків.

Клітковина, яку у великих кількостях містять практично всі фрукти та овочі, включаючи песики, сприяє покращенню травлення та зміцненню здоров’я кишечника.

Обираючи персики, віддавайте перевагу пружним та стиглим фруктам. Надто м’які персики, швидше за все, пролежали на прилавку вже кілька днів. Що плід стигліший, то більше антиоксидантів в ньому міститься. Звісно, найкориснішими є саме свіжі персики. Та в зимові місяці консервовані фрукти можуть стати непоганою альтернативою. Якщо ви хочете законсервувати персики на зиму вдома, то пам’ятайте – найбільше поживних речовин міститься в шкірочці, тож знімати її не варто.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 365 | Додав: radymo | Теги: зміцнення, персик, імунітет, Фрукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]