phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:07
Зможуть отримувати антиретровірусну терапію у 2017 році більше пацієнтів

 

Уряд ухвалив рішення про збільшення фінансування державних програм з лікування ВІЛ та туберкульозу на 140 відсотків по кожній з них. Про це 6 грудня у Женеві на засіданні Координаційної ради Об'єднаної програми ООН з питань ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС) заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє "Урядовий портал".

"Незважаючи на глибоку економічну кризу в 2014-2015 роках у зв'язку з раніше згаданою військовою агресією (проти України з боку РФ - ред.), уряд прийняв безпрецедентне рішення про збільшення державного фінансування програми лікування ВІЛ на 140% і програми лікування туберкульозу - теж на 140%", - сказав Розенко.

На його думку, цей крок та активна участь міжнародних донорів повинні дозволити Україні підвищити чисельність пацієнтів, які будуть отримувати антиретровірусні препарати у 2017 році, майже вдвічі.

Віце-прем'єр висловив переконання, що інвестиції з боку уряду, а також збільшення обсягів держзакупівель антиретровірусних препаратів стануть поворотним моментом при переході від донорського фінансування до державного. Наразі, за його словами, ведеться розробка проекту національної стратегії сталого розвитку після поступової відмови від фінансування донорів.

"Хоча ми і сподіваємося зберегти донорів ще на деякий короткий час в Україні, ця стратегія буде готова вчасно і забезпечить плавний перехід", - наголосив він.

Нагадаємо, згідно з останніми даними, в Україні зростає кількість хворих на ВІЛ/СНІД.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: пацієнти, антиретровірусна терапія, 2017 р | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]