phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:20
Змушені просувати евтаназію канадські лікарі. ВІДЕО
Понад 1500 канадських психіатрів, педіатрів, професорів медицини та лікарів загальної практики долучилися до організації по боротьбі з розширенням урядової програми медичної допомоги при самогубстві (MAID). До березня 2023 року пацієнти, які страждають на такі розлади, як депресія, біполярний розлад, розлади особистості, шизофренія, посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) або будь-який інший психічний стан, отримають доступ до смертельної ін'єкції.

Противники кажуть, що на медичних працівників чиниться тиск, щоб вони пропагували MAID, тому що самогубство дешевше, ніж лікування в державній медичній системі. Група зі 1502 канадських лікарів, включно з професорами медицини та фахівцями, що називає себе "Лікарі разом із вразливими канадцями", публічно висловила свою стурбованість ситуацією на своєму сайті:

"Медицина перетворена на технократичне підприємство, яке дасть змогу лікарям свідомо позбавляти життя своїх пацієнтів, які страждають. Деякі регуляційні органи примушують до участі в організації та сприянні проведенню евтаназії. Пацієнти більше не можуть беззастережно довіряти своєму медичному фахівцеві. Раптово смертельна ін'єкція стає частиною репертуару втручань, пропонованих для припинення їхнього болю й страждань".

Доктор Рамона Коельо, сімейний лікар із Лондона, Онтаріо, й один із засновників організації "Лікарі разом із вразливими канадцями", в інтерв'ю газеті Ottawa Citizen сказала таке:

"Ми змушені сприяти, а не запобігати самогубствам дедалі більшої кількості людей. Ми з тривогою та жахом спостерігаємо, як природа нашої медичної професії так швидко руйнується внаслідок створення безрозсудного законодавства".

Коли 2016 року Канада ухвалила свій перший закон про евтаназію, Верховний суд постановив, що тільки дієздатні дорослі з "важким і невиліковним" захворюванням мають право на смертельну ін'єкцію. Було вжито захисних заходів, як-от 10-денний період очікування, щоб дати пацієнтові час передумати, й лікар зобов'язаний був запропонувати альтернативні евтаназії методи лікування для полегшення болю й страждань, як-от фінансовані державою програми паліативної допомоги.

У березні 2021 року було ухвалено й негайно набув чинності законопроєкт C-7, згідно з яким дорослі та підлітки, які не є невиліковно хворими, можуть звертатися до лікаря по допомогу в самогубстві (PAS). Згідно з положеннями законопроєкту C-7, пацієнти можуть запросити й отримати смертельну ін'єкцію того самого дня, і їм ніколи не пропонуватимуть інших варіантів лікування. "Медична допомога під час самогубства (MAID) вважається необхідною послугою відповідно до Закону про охорону здоров'я Канади, а паліативна допомога — ні", — йдеться на сайті лікарів, які підписалися.

Доктор Коельо сказала в статті Citizen: "У дедалі більшій кількості зареєстрованих випадків MAID посідає місце медичного лікування й державної допомоги для тих, хто має соціальні, економічні та психіатричні проблеми. Як ми можемо запобігти використанню MAID як інструменту для звільнення уряду від його обов'язку надати тим, хто живе в бідності, має інвалідність або психічні захворювання, рівні з громадянами права на здоров'я, економічну безпеку та життя?".

У статті в журналі The Spectator стверджується, що канадська влада заохочує лікарів до переходу на MAID виключно з метою економії коштів.

Доктор Пол Саба, квебекський лікар і співголова Коаліції лікарів за соціальну справедливість, сказав у своєму блозі: "Ми повинні піклуватися про людей з когнітивними розладами, а не піддавати їх евтаназії". Доктор Саба закликав лікарів не проводити евтаназію, оскільки вона "суперечить правовій та етичній практиці сучасної медицини». Він сказав, що те, що уряд хоче змусити лікарів робити, "незаконно й неетично".
 
Категорія: Цікаві тести | Переглядів: 273 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]