phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:31
Знайшли еліксир вічної молодості - його рецепт

Відкриття науковців поки тестують на лабораторних мишах, але скоро можуть перейти до розробки цього методу для людей.

Ін'єкції крові молодих мишей, які робили їхнім більш старшим родичам, показали ефект, схожий на дію еліксиру молодості. Цей метод дозволив зупинити віковий спад у функціонуванні мозку "літніх" мишок.

Вчені встановили, що таким чином діє білок, який міститься в крові молодих тварин - він викликає зростання кількості клітин мозку і збільшення нейронних зв'язків. Фахівці розраховують, що в перспективі цей метод можна буде застосовувати для лікування деменції (старечого маразму) у літніх людей.

На перший погляд метод виглядає неправдоподібно простим, але це далеко не так. Ученим ще належить з'ясувати, які саме з білків несуть у собі цей позитивний ефект. Поки доведена ефективність двох - тромбоспондину-4 і SPARC-подібного білка. Але чому вони мають омолоджуючий ефект - до цих пір не ясно.

Тому перш ніж перейти до застосування методу на людях, потрібно провести ще дуже багато лабораторних тестів і експериментів. Тож тримаймося - до вічної молодості тепер - один крок!

Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 619 | Додав: adminA | Теги: еліксир вічної молодості, Рецепт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]