phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

08:49
Зроблять вашу посмішку красивішою ці продукти
Щоб зберегти зуби здоровими, потрібна не лише гігієна ротової порожнини, а й правильне харчування.

Секрет гарної посмішки

Кожна людина з дитинства знає, що найкращі друзі зубів – фтор та кальцій. Тому найбільший попит саме на зубні пасти з цими добавками. Але одержати їх можна і з їжі.

Фтору багато в рибі (скумбрія, мінтай, тріска, лосось, камбала та інші), волоських горіхах, хліб з борошна грубого помелу та чаю.

Найбагатшими джерелами кальцію є молочні продукти, мигдаль, квасоля та соя, кунжут, родзинки, курага та інші сухофрукти, зелені овочі (капуста, салат, особливо кріп, петрушка, щавель).

Однак слід бути обережнішим із вибором "молочки" в магазині: у багатьох продуктах виробники перекладають вуглеводів, цукру та інших добавок, зовсім не корисних для зубів. Як запевняють експерти , найкорисніший із молочних продуктів – сир, особливо твердих сортів. Він багатий на казеїн і фосфати, які ефективно відновлюють зубну емаль.

Зберегти здоров’я зубів допоможуть і продукти, в яких багато заліза та вітаміну В12. Це: м’ясо, яблука, гречана каша та ін. Вони зменшують запалення слизової оболонки у роті, нормалізують роботу органів ШКТ та щитовидної залози.

Не варто забувати і про важливість вітаміну С. При його нестачі стан зубів різко погіршується – вони схильні до карієсу, починають хитатися і навіть випадати. Щоб не доводити до крайнощів, радимо регулярно стежити за здоров’ям та здавати аналізи на наявність корисних речовин та вітамінів.

Продукти, що руйнують зуби

Щоб витрачати менше грошей послуги стоматолога, важливо стежити за станом зубів, правильно чистити їх, вчасно лікувати, а й регулювати раціон харчування. Людям, із проблемними зубами краще прибрати зі свого меню продукти, які шкодять гарній усмішці. Це:

Десерти та хлібні вироби. У них багато цукру, вуглеводів, а також їх часто не треба ретельно жувати, даючи необхідне навантаження зубам. Якщо ви не можете прожити ні дня без солодкого, замініть покупні цукерки і тістечка на сухофрукти.
    
Газовані напої, кислі фруктові соки та цитрусові у великій кількості, кислота, яка руйнує емаль. Якщо пити такі напої часто, то стоматолог може діагностувати некарієсне руйнування поверхні зубів. Це коли зубну емаль роз’їдає кислота, а не бактерії. 

Дуже холодна чи гаряча їжа. Наприклад, чай, кава, пельмені, які випалюють язик. Але ще шкідливіше, коли холодну їжу швидко змінює дуже гаряча. Від таких перепадів температур на емалі утворюються тріщини, що потребує лікування в кріслі стоматолога.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 142 | Додав: admin | Теги: краса, посмішка, продукти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]