phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:43
Звички, які руйнують шлунок - лікарі не схвалять
Лікар пояснив, як ми самі собі псуємо здоров'я, відмовляючись дотримуватися рекомендацій фахівців у галузі здоров'я.

Шлунок відіграє важливу роль в організмі. У його основні завдання входить перетравлення їжі, яку ми їмо, знищення шкідливих мікроорганізмів та переміщення обробленої їжі до кишківника.

Від того, наскільки добре працює шлунок, залежить як людина почувається. Найменші неполадки загрожують обернуться серйозними проблемами: нудота, блювання, гострі болі та ін.

На жаль, багато людей самі ускладнюють собі життя, не дотримуючись правил здорового харчування, збільшуючи щоразу навантаження на шлунок і тим самим погіршують його роботу.

Наприклад, відмовляючись розпрощатися зі шкідливими звичками, що завдають серйозної шкоди здоров'ю цього органу.

П'ять звичок, що руйнують шлунок

Нерегулярне харчування

Для шлунка важливим є не тільки те, що ми їмо, але і як часто і коли ми це робимо. Якщо людина пропускає прийом їжі або свідомо відтягує цей час (наприклад, намагаючись схуднути), то шлунок виявляється порожнім. Пустоти, що утворилися в ньому, можуть почати дратувати його стінки зі слизової оболонки. У результаті згодом можуть виникнути виразки та гастрит.

Алкоголь та сигарети

У людей, які регулярно вживають міцні напої, шлунок виробляє набагато більше кислоти, ніж потрібно. Підсумком цього стає сильний біль у ділянці живота та блювання. Вчені також з'ясували, що алкоголь суттєво збільшує ризик розвитку раку шлунка, підшлункової залози та товстої кишки.

Куріння

Також негативно впливає на здоров'я важливого органу: знижує вироблення оксиду азоту, який необхідний слизовій оболонці для ефективного захисту шлунка від соляної кислоти, що міститься в ньому.

Звичка дуже гостро все сприймати

Тривалий стрес може спровокувати неправильну роботу шлунка. В результаті вашими частими супутниками стануть - біль, печія, нудота та діарея. І це не повний перелік реакцій шлунка на хронічний стрес.

Швидкий прийом їжі

Поспішаючи, людина погано пережовує їжу, а отже, шлунку доведеться довше і старанніше працювати, щоб її переварити. Таке наднавантаження точно не корисне для здоров'я.

Пити каву вранці (натще)

Ароматний напій збільшує секрецію кислоти у шлунку, що може призвести до кислотного рефлюксу або гастроезофагеальної рефлюксної хвороби (ГЕРХ). Лікарі рекомендують людям, які мають проблеми зі шлунком або поганим самопочуттям, повністю відмовитися від кави, або пити її тільки після їди.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 204 | Додав: adminA | Теги: руйнують шлунок, звички, лікарі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]