phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:13
Як розпізнати інсульт по найнесподіванішим симптомам - лікарі розповіли

Лікарі розповіли, як розпізнати інсульт по найнесподіванішим симптомам

Якщо раптом ви помітили у себе подібні ознаки, негайно зверніться за допомогою до професіоналів.

Медики впевнені, якщо більш уважно ставитися до свого здоров’я, то симптоми інсульту, що насувається, можна легко розпізнати і вчасно звернутися за медичною допомогою, інформує Ukr.Media.

Інсульт — порушення роботи та пошкодження тканин мозку, яке виникає внаслідок порушення його кровообігу. Виникає він через раптове припинення надходження крові в клітини мозку, через що вони починають відмирати.

Лікарі розпізнають два види інсульту: ішемічний (виникає через блокування судин тромбом) і геморагічний (виникає через розрив судини, що призводить до крововиливу). Найбільш поширеним є ішемічний інсульт — він становить близько 80% всіх випадків.

Якоїсь однієї причини виникнення недуги не існує, тому заведено говорити про комплекс факторів ризику, які можуть призвести до цього стану.

Головні симптоми

Так, наприклад, серед головних симптомів відзначають різку зміну мовлення, асиметрія обличчя, а також порушення координації та надмірна забудькуватість.

Якщо ви почали помічати, що головні болі з кожним разом стають сильнішими та частішими, то цілком ймовірно, що це також є ознакою інсульту.

Крім цього, про небезпеку можуть говорити оніміння кінцівок після пробудження від сну і диплопія, по-іншому двоїння в очах.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 472 | Додав: adminA | Теги: лікарі, інсульт по найнесподіванішим симпто | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]