phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:14
Кориснішою, ніж випадкова прогулянка, є ходьба на роботу пішки
ходьба робота пішки Вчені кажуть, що ходьба з певною метою – особливо ходьба на роботу – змушує людей ходити швидше і вважати себе здоровішими.

"Ми виявили, що піші прогулянки з утилітарними цілями значно покращують ваше здоров’я, і що такі види піших прогулянок легше включити у свій розпорядок дня", — сказала Гулса Акар, доцент кафедри міського та регіонального планування в Ноултонській школі Університету штату Огайо.

У дослідженні використовувалися дані Національного опитування домогосподарств 2017 року, набір даних, зібраний з квітня 2016 року по травень 2017 року.

Дослідники проаналізували самооцінку стану здоров’я 125 885 дорослих у віці від 18 до 64 років. Ці дорослі повідомили про кількість хвилин, які вони витрачали на прогулянки з різними цілями – від дому до роботи, від дому до магазинів, від дому до розваг та пішохідні подорожі, які не починалися вдома.

 І респонденти опитування оцінювали, наскільки вони здорові, за шкалою від 1 до 5. Набір даних, який проаналізували дослідники, включав понад 500 000 поїздок.

Дослідники виявили, що ходьба будь-якої тривалості та з будь-якою метою підвищує здоров’я людини.

Але вони також виявили, що додаткові 10 хвилин ходьби за одну поїздку від дому для поїздок на роботу – скажімо, від дому людини до автобусної зупинки за 10 хвилин – підвищують шанси цієї людини мати вищий показник здоров’я на 6 відсотків порівняно з людьми, які ходять з інших причин. Люди, які йшли з дому з причин, не пов’язаних з роботою, покупками чи відпочинком, мали на 3 відсотки більше шансів мати вищий показник здоров’я.

І, як виявили дослідники, люди, які йшли пішки на роботу, йшли швидше — в середньому приблизно 2,7 милі на годину — ніж люди, які йшли пішки з інших причин. Люди, які йшли пішки з метою відпочинку, скажімо, після обіду, проходили в середньому близько 2,55 милі на годину.

Вчені також виявили, що піші мандрівки, які починаються вдома, зазвичай тривають довше, ніж піші мандрівки, які починаються в іншому місці. Команда виявила, що 64 відсотки домашніх піших подорожей тривають принаймні 10 хвилин, тоді як 50 відсотків подорожей, які починаються в іншому місці, принаймні стільки ж.

Це означає, що відвідування тренажерного залу чи центру відпочинку — не єдиний спосіб займатися спортом. Це можливість легко включити активні хвилини в наш щоденний розклад.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 202 | Додав: radymo | Теги: пішки, прогулянка, робота, користь, ходьба | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]