phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:52
Лляне масло та воду з медом, чому не можна пити натще
лляне масло Ці способи продовжити молодість можуть обернутися справжньою катастрофою для здоров’я, привести на лікарняне ліжко та спровокувати хронічні захворювання.

Серед порад правильного харчування часто можна зустріти таку: пити натще лляне, конопляне масло або масло розторопші — корисно. Або такий лайфхак: щоб запустити метаболізм та схуднути, треба випити до сніданку склянку води із соком лимона та ложкою меду.

Чи справді ці рекомендації насправді нешкідливі?

Удар по жовчному міхурі

"Пити натще будь-яку олію категорично не можна! Олія – ​​це жир, якщо випити ложку олії натще, відбудеться сильний викид жовчі, настільки сильний, що можуть загостритися такі захворювання, як гастрит і панкреатит. Якщо ж людина страждає від каменів у жовчному міхурі, то вживання олії натще взагалі може обернутися госпіталізацією та хірургічним втручанням.

Іншими словами, щоразу приймаючи вранці лляну, конопляну та будь-яку іншу рослинну олію, люди роблять удар по жовчному міхуру та підшлунковій залозі. Крім того, через сильний викид жовчі вітаміни та мікроелементи з олії не засвоюються повноцінно. Тоді навіщо це робити?

Сама по собі рослинна нерафінована олія дуже корисна для організму, але її потрібно правильно використовувати. По-перше, масло треба завжди вживати разом з їжею та обов’язково без нагрівання. Додайте масло в кашу на сніданок, у вже готові овочі тушковані на обід або в салат зі свіжих овочів на вечерю. В цьому випадку і вітамін Е засвоюється повноцінно, і організм отримує всю необхідну користь рослинної олії».

Цукрова "бомба"

"Ще одна популярна порада від "послідовників здорового харчування", яка насправді згубно впливає на ШКТ, що натще треба пити воду із соком лимона та медом. Нібито, якщо дотримуватись цієї рекомендації, зранку буде хороший метаболізм і ви позбавитеся зайвої ваги. Але ніхто не попереджає, які наслідки можуть виникнути від такого нешкідливого та "корисного" на перший погляд напою.

А відбувається ось що. Для нашого організму час відразу після пробудження і до сніданку найкритичніший. У крові підвищений гормон стресу (кортизол), всі судини, зокрема судини шлунка, також перебувають у стресі.

Лимонний сік, хай і розведений у воді, це кислота. Дотримуючись цієї поради, ми, по суті, поливаємо ніжну слизову оболонку шлунка кислотою! У цей час кислотність самого шлунка ще не встигла включитися, тому такий напій загрожує виникненням ерозій та гастриту.

Якщо у воду додати ще й мед, це вийде справжня цукрова бомба. Будь-який цукор для організму, особливо натще, — це завжди викид інсуліну та подальше утворення жиру. Такий закон фізіології. Віддалені наслідки стрибків цукру в крові – діабет.

Вранці краще відмовитися від продуктів, що містять цукор та глюкозу (до них відносяться і фрукти), особливо тим, хто хоче схуднути. Коли в "сплячий" організм потрапляє така вода з агресивними продуктами, врятувати ситуацію намагається жовчний міхур і все заливає жовчю. Постійні стрибки рівня цукру та жовчі дуже шкідливі та позначаються на роботі всіх органів.

Яким має бути здоровий ранок

Насамперед спокійним. Але поснідати потрібно протягом 30 хвилин після підйому. Перед їжею обов’язково випити склянку чистої некип’яченої води. Омлет з овочами та несолодкою кашею чудово підійде на сніданок.

Як результат запуститься жироспалювання, ферментативні системи працюватимуть правильно і, головне, всі органи стануть нормально функціонувати.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 171 | Додав: radymo | Теги: пиття, масло, лляне, вода, мед | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]