phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:24
Найсильніше уповільнюють метаболізм ці продукти: список

Метаболізм — це природний біохімічний процес, завдяки якому тіло перетворює спожиту їжу в енергію. Чим швидший метаболізм, тим менше шансів набрати зайві кілограми

Рафіновані продукти

До найпопулярніших рафінованих продуктів відносяться хліб, макарони і деяка випічка. Вони містять «прості» вуглеводи, які досить легко розщеплюються, тому метаболізм практично не працює. Ці продукти краще замінити на цільнозернові аналоги. Завдяки ним метаболізм прискорюється, тому що організм активніше працює над розщепленням поживних речовин.

Алкоголь

Вживання великої кількості алкоголю за раз може серйозно позначитися на метаболізмі. По-перше, алкоголь досить калорійний, а по-друге, згідно з дослідженнями, вживання спиртного знижує здатність організму спалювати жир на 73%.

Йогурт

Далеко не кожен йогурт уповільнює метаболізм. Наприклад, грецький йогурт, навпаки, стимулює його завдяки високій концентрації білка. Однак йогурти, що містять цукор і фруктові добавки, — це «прості» вуглеводи, які швидко перетравлюються і не змушують метаболізм працювати.

Фруктовий сік

Вживання цукровмісних фруктових соків підвищує рівень глюкози в крові і змушує метаболізм сповільнюватися. Це означає, що організм спалює менше калорій.

Газована вода

Багато газованих напоїв підсолоджені кукурудзяним сиропом з високим вмістом фруктози. А вживання великої кількість фруктози уповільнює метаболізм і може привести до порушення обміну речовин.

Заморожені страви

Зазвичай в такі страви додають різні підсилювачі смаку, цукор, натрій і трансжири. Ці інгредієнти негативно впливають на метаболізм.

Морська сіль

Морська сіль уповільнює метаболізм, тому краще вибирати йодовану сіль. Вона позитивно впливає на щитовидну залозу і, в свою чергу, на обмін речовин.

Мюслі і гранола

Мюслі і гранола, які часто називають здоровою їжею, є однією з найбільш прихованих причин метаболічних збоїв. Справа в тому, що в них додають велику кількість цукру, кукурудзяного сиропу.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 168 | Додав: radymo | Теги: продукти, метаболізм, уповільнення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]