phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:52
Неочікувані результати дослідження - скільки яєць потрібно з’їдати пенсіонерам щодня
Про користь яєць досі точаться суперечки та дискусії. Хтось вважає, що вони є джерелом поганого холестерину, а хтось, навпаки, упевнений, що вони корисні.

Так, останні дослідження японських вчених свідчать про те, що яйця потрібно обов’язково включати до раціону людей похилого віку.

Літні люди можуть їсти яйця щодня. Це дуже важливо для здоров’я.

На думку японського професора Такесі Куріхара, у літньому віці необхідно з’їдати 3-5 яєць на добу. За його словами, яйця – це джерело якісного білка, вітамінів та незамінних жирних кислот, необхідних усім із віком.

Чим корисні яйця у похилому віці?

Медики вважають, що яйця допомагають підтримувати м’язову та кісткову масу. Також сприяють здоров’ю серця. Допомагають покращити роботу мозку та зміцнюють пам’ять. А також, вживаючи яйця, можна не боятися зайвої ваги.

Багато хто подумає, що 3-5 яєць на день – це багато, але японський лікар керувався в першу чергу кількістю білка, який потрібен організму в похилому віці. Але крім білка в яйцях міститься багато інших корисних речовин, серед яких не останнє місце займають кальцій, необхідний для наших кісток, холін, ефективний у боротьбі з деменцією.

А щодо холестерину, то в Японії провели дослідження, в ході якого було встановлено, що людям, які не мають проблем зі здоров’ям, яйця не шкодять, скільки б вони їх не вживали.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 158 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]