phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:17
Після 60 років: що не слід робити
пенсіонери Корисні поради для тих, хто вже перетнув рубіж 60 років.

Сидячий спосіб життя

Малорухливий спосіб життя лікарі називають однією з найсерйозніших у своїх наслідках помилок, небезпечних для здоров'я та життя. Нестача руху на думку вчених є основним фактором ризику захворювань, які часто виникають у віці після 60 років – недоумства, цукрового діабету, раку, серцевого нападу та інсульту. Хороша новина в тому, що навіть не дуже значна активність може мати велике значення для вашого здоров'я і ніколи не пізно починати робити вправи.

Спокійне ставлення до ваги

Статистично більше 40% жінок старше 65 років виявляють симптоми ожиріння, і багато хто в цьому віці вважає, що повнота з роками є неминучим фактором. Однак збільшення маси тіла підвищує ризик низки серйозних захворювань, включаючи хвороби серця, гіпертонію, діабет, рак, деменцію. Якщо ви не звертаєте уваги, кілограми можуть повзти нагору. Фахівці рекомендують регулярно займатися спортом та дотримуватися здорового раціону, щоб підтримувати нормальну вагу.

Соціальна ізоляція

Багато людей з віком перестають підтримувати соціальні контакти, і це також помилка. За даними кількох досліджень, самотність напружує організм і послаблює імунну систему, оскільки сприяє інертності мозку, позбавляючи його необхідності виконувати деякі завдання, а також сприяє появі хворих звичок. Життя за принципом соціальної відокремленості збільшує ризик серйозних захворювань, включаючи хвороби серця та деменцію.

Зловживання алкоголем

Пияцтво серед людей вікової групи 60+ процвітає, особливо до нього тяжіють жінки. Тим часом, вчені попереджають, що організм людей похилого віку більш чутливий до алкоголю: випите спиртне довше розщеплюється, стан сп'яніння довше тримається, що робить ризик нещасних випадків або падінь вагомішим.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 254 | Додав: radymo | Теги: 60 років | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]