phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:14
Редька: користь та шкода
редька Редиска має цілий спектр корисних властивостей, але вживати його слід не всім. Фахівці в галузі харчування розповіли про те, в чому полягає цінність та шкода редиски.

Весною на прилавках магазинів починають з’являтися сезонні продукти, які дієтологи радять використовувати для боротьби з авітамінозом. Одним із таких продуктів є популярна редиска.

Вчені заявляють, що вживання редису дозволяє підвищити в організмі рівень корисних та необхідних вітамінів. Він дуже корисний для людей з такими порушеннями, як низький рівень гемоглобіну (малокровість), підвищений рівень цукру в крові, слабкість та стомлюваність, спричинені дефіцитом корисних мікроелементів у харчуванні. У боротьбі з весняним авітамінозом редис вважається заслуженим рекордсменом: лише 250 грамів цього овоча забезпечують організм денною нормою аскорбінової кислоти.

Також редис корисний для боротьби з набряками: він має жовчогінний ефект, стимулює роботу жовчного міхура та печінки. За рахунок високого вмісту клітковини вживання редису покращує обмінні процеси, активізує виведення надлишкового холестерину, а тому він корисний тим, хто прагне позбутися зайвої ваги, бореться з цукровим діабетом та подагрою.

Мало хто знає, що в редисці багато білка – більше, ніж в інших овочах. Вживати її дуже корисно тим, хто прагне скорочувати кількість м’яса у своєму раціоні. Ефірні олії редису мають антисептичні властивості, стимулюють виділення шлункового соку і покращують травлення.

Втім, саме через наявність гірчичних масел редис може нашкодити людям, які мають проблеми з підшлунковою залозою, печінкою та жовчним міхуром.

Крім того, від вживання редису слід утримуватися людям із проблемами щитовидки: їм зловживання цим овочем загрожує появою пухлин.

Також редис під забороною для тих, хто страждає від виразки.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 273 | Додав: radymo | Теги: Редиска, Шкода, вживання, користь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]