phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:40
Снодійні таблетки можуть замінити ці чаї

Трав'яні чаї і збори з листя, коріння і фруктів, як правило, не містять кофеїну, оскільки в них немає листя чайного куща, з яких отримують чорний і зелений чай. Уникайте кофеїну перед сном - пийте трав'яні чаї.

Чай з ромашки

Традиційно вважається, що ромашка знижує стрес і допомагає заснути. У 2010 році Національним Інститутом Здоров'я США було проведено дослідження трав, і вчені прийшли до висновку, що, незважаючи на невелику кількість проведених клінічних досліджень, "ромашка виправдано вважається м'яким заспокійливим і засобом від безсоння". Квітки ромашки входять до складу багатьох трав'яних чаїв та продаються окремо.

Чай з валеріаною

Валеріана - широко відома рослина від безсоння. У статті, опублікованій в 2007 році в журналі Sleep Medicine Reviews, йдеться, що "немає переконливих доказів ефективності цієї рослини при порушенні сну", однак воно безпечне для організму. Так що, якщо ви вірите в седативні властивості валеріани, продовжуйте її заварювати.

Чай з пасифлори

Пассифлора - найкращий інгредієнт для вечірнього чаю. Проведене в 2011 році подвійне сліпе дослідження виявило, що у людей, які пили чай з пасифлори, "показники сну були значно кращими", ніж у тих, хто отримав плацебо.

Лавандовий чай

Лаванда - ще одна рослина, яке асоціюється з розслабленням і хорошим сном. У дослідженні, опублікованому в 2010 році в International Clinical Psychopharmacology, йдеться, що ефірна олія лаванди надає позитивний вплив на якість і тривалість сну.

І хоча в дослідженні нічого не сказано про ефективність чаю з лавандою, квіти цієї рослини часто входять до складу чаїв, призначених для поліпшення сну.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 495 | Додав: radymo | Теги: чай, Ромашка, заміна, снодійні, таблетки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]