phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:20
У формат IBAN НБУ перевів номери рахунків користувачів та електронних гаманців
В Україні відтепер кожен номер платіжного рахунку користувача та електронного гаманця складатиметься з 29 символів (літер і цифр), як і номер банківського рахунку, що відповідає стандарту ISO 13616 (IBAN). Про це повідомила пресслужба НБУ.

Регулятор вважає, що уніфікований підхід до формування всіх видів рахунків, а також електронних гаманців має дві основні переваги:

    дає можливість пришвидшити та автоматизувати проходження платежів в Україні;
    забезпечить користувачам платіжних рахунків той самий рівень зручності під час здійснення платежів, як і користувачам банківських рахунків.

"Номер платіжного рахунку користувача та електронного гаманця обов’язково зазначатиметься в усіх платіжних інструкціях, тобто в розпорядженнях користувача надавачеві послуги про виконання платіжної операції", — додали в НБУ.

Нагадаємо, з січня 2020 в Україні використовуються лише банківські рахунки міжнародного стандарту IBAN. За даними регулятора, тепер номери рахунків клієнтів банків в Україні матимуть 29 символів та відповідатимуть вимогам стандарту IBAN, який використовується у Європі. Перехід на стандарт IBAN тривав із 5 серпня до 31 жовтня 2020 року.

Згідно зі стандартом, банківських рахунках, складатиметься з 29 символів за схемою: UAKKYYYYYYAAAАААААААААААААААА. При цьому кожен символ має своє незмінне значення:

    UA – код України;
    KK – контрольна сума;
    YYYYYY ‒ ID-код установи, в якій відкрито платіжний рахунок чи електронний гаманець;
    AAAАААААААААААААААА – номер рахунку
 
Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 268 | Додав: adminA | Теги: номери рахунків користувачів, формат IBAN, електронні гаманці, НБУ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]