phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:40
Від лікаря китайської медицини - 4 поради для підтримки здоров'я восени
Після осіннього рівнодення у багатьох людей з'являються такі симптоми, як сухість шкіри та свербіж у горлі. Фахівці з традиційної китайської медицини рекомендують дбати про тіло у чотирьох аспектах: одяг, їжа, спосіб життя та фізичне навантаження.

Після осіннього рівнодення погода стає сухою і прохолодною, і у багатьох людей з'являються алергічні симптоми, такі як сухий кашель, астма, різь в очах та ін. Тому для покращення самопочуття їм слід приділяти особливу увагу стану легень, селезінки та нирок, – радить Чень Чао-чуань, лікар китайської медицини з Тайваню.

Для регулювання нашого здоров’я Чень Чао-чуань запропонував звернути увагу на чотири аспекти: «їжу, одяг, спосіб життя та фізичне навантаження».

1) Їжа: їжте більше білої їжі, яка зволожує легені

Поживні речовини білої їжі потрапляють у легені, тому люди повинні їсти більше білої їжі, щоби живити легені. Для цього підходять такі сезонні продукти, як листя солодкої картоплі, лілія, огірок, грейпфрут, хурма та устриця.

Людям, які страждають на алергію, рекомендується додавати в раціон бамію, спаржу, пагони бамбука, цибулю і часник. Бамія також відома як «зелений женьшень (одна з найкращих трав'яних добавок у китайській медицині)». Це хороше джерело різних поживних речовин з антивіковими властивостями для запобігання старінню шкіри.

2) Одяг: носіть легкий теплий одяг

"Легкий одяг для захисту від холоду" — це спосіб зберегти здоров'я восени. Рекомендується використовувати «принцип цибулини» (багатошаровість).

Також дуже важливо тримати шию у теплі. Сучасні люди багато часу проводять за комп'ютерами та гаджетами, що викликає зайву напругу в шийному та плечовому відділах хребта. Якщо хтось застудиться через те, що не звертає уваги на різницю температури в ранковий, денний та вечірній час, то це може призвести до погіршення кровообігу та посилити дискомфорт у плечах та шиї.

3) Спосіб життя: рано лягайте спати і рано вставайте

Восени повітря стає холоднішим, а ян (сонце, тепло, яскравість світла) має тенденцію зменшуватися. Ближче до вечора холод сильніший, тому намагайтеся не засиджуватися допізна і лягайте спати раніше. Ранній ранковий підйом сприяє збільшенню ян.

Можна поставити у кімнаті невелику склянку з водою, щоб підтримувати вологість повітря у приміщенні.

4) Фізичне навантаження: розтягуйте м'язи

Під час осіннього рівнодення погода поступово переходить від прохолодної до холодної. Прокинувшись вранці, перш ніж підвестися з ліжка, зробіть кілька простих вправ, наприклад, розтяжку м'язів. Перед виходом на вулицю зверніть увагу на температуру навколишнього середовища та одягніться відповідно.

На початку осені фізичні вправи не повинні бути надто інтенсивними, особливо для людей із хронічними захворюваннями. Рекомендуються швидкі прогулянки.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 146 | Додав: adminA | Теги: 4 поради, китайська медицина, здоров'я восени | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]