phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:22
Зелений чай: яким людям він шкідливий для здоров’я
зелений чай Тривале вживання великих доз екстракту зеленого чаю може бути дуже корисним, але може викликати пошкодження печінки у невеликої кількості людей. Про що свідчить нове дослідження.

"Навчитися передбачати, хто постраждає від пошкодження печінки, потенційно важливо, оскільки з’являється все більше доказів того, що екстракт зеленого чаю у високих дозах може принести значну користь здоров’ю тих, хто може безпечно приймати його", – говорить Хамед Самават, старший автор дослідження.

Дослідники обрали два генетичні варіанти, оскільки кожен із них контролює синтез ферменту, який розщеплює антиоксидант.

Аналіз, проведений дослідниками, показав, що ранні ознаки ураження печінки зустрічалися дещо частіше, ніж зазвичай, у жінок з однією варіацією генотипу катехол-О-метилтрансферази (COMT) і значною мірою передбачалися варіацією генотипу уридин-5′-дифосфо-глюкуронозилтрансферази 1A4 ( UGT1A4).

У середньому в учасників із генотипом високого ризику UGT1A4 фермент, що вказує на стрес печінки, підвищився майже на 80% після дев’яти місяців вживання добавки зеленого чаю, тоді як в учасників із генотипом низького ризику цей фермент підвищився на 30%.
 
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 156 | Додав: radymo | Теги: зелений, здоров’я, Шкода, чай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]