phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:06
Зменшує ймовірність розвитку тяжкої хвороби вживання грибів
гриби Гриби потрапили у заголовки газет через їх численні переваги для здоров’я. Вони не лише знижують ризик розвитку раку і передчасної смерті, але й, як показує нове дослідження, проведене Медичним коледжем штату Пенсільванія — ці суперпродукти можуть принести користь психічному здоров’ю людини.

Дослідники зі штату Пенсільванія використовували дані про дієту та психічне здоров’я, зібрані більш ніж у 24 000 дорослих американців у період з 2005 по 2016 рік. Вони виявили, що люди, які їли гриби, мали нижчі шанси на депресію. За словами дослідників, гриби містять ерготіонеїн, антиоксидант, який може захистити від пошкодження клітин і тканин в організмі. Дослідження показали, що антиоксиданти допомагають запобігти ряду психічних захворювань, таких як шизофренія, біполярний розлад і депресія.

"Гриби є найкращим джерелом амінокислоти ерготіонеїну у раціоні харчування — це протизапальний засіб, який не може бути синтезований людьми, — сказав провідний дослідник Джибріль Ба, який нещодавно закінчив докторантуру з епідеміології у Медичному коледжі. — Високий рівень цієї сполуки може знизити ризик розвитку окислювального стресу, що також може зменшити симптоми депресії".

Білі ґудзикові гриби містять калій, який, як вважається, знижує тривожність. Крім того, деякі інші види їстівних грибів, особливо Hericium erinaceus, також відомий як Левова грива, можуть стимулювати експресію нейротрофічних факторів, таких як синтез фактора росту нервів, що може вплинути на запобігання нервово-психічних розладів, включаючи депресію.

Проведене дослідження показало значний зв’язок між споживанням грибів і більш низькими шансами на депресію після врахування соціально-демографічних факторів, основних факторів ризику, захворювань, про які повідомлялося самостійно, ліків та інших дієтичних факторів серед добровольців, які взяли участь у випробуваннях.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 257 | Додав: radymo | Теги: користь, Гриби, вживання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]