phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:03
Чому собаки кусають себе за хвіст
собака укус хвіст Вчені з'ясували, чому собаки кусають себе за хвіст. Всього дослідники виділили шість можливих причин такої поведінки у тварин.

Щеняча цікавість

Цуценята бувають дуже цікаві до навколишнього світу. Вони постійно прагнуть дізнатися щось нове. Саме тому вони можуть кусати свій хвіст, щоб зазнати нових відчуттів.

Шукають уваги

Собаки можуть кусати свій хвіст, щоб привернути увагу господаря чи інших тварин. Порада: щоб припинити гонитву за хвостом - перестаньте реагувати на таку поведінку.

Нудьга

Собаки можуть кусати свій хвіст просто через нудьгу. Вони сприймають цю частину тіла як іграшку та просто намагаються розважити себе.

Вік

Час не підвладний собакам. Тому з часом вони починають старіти, а їхній інтелект знижується. Іноді спроба вкусити хвіст говорить про когнітивний розлад тварини.

Обсесивно-компульсивний розлад

Собаки, як і люди, можуть страждати від обсесивно-компульсивного розладу. Через нерви вихованці кусають свій хвіст. У такий спосіб вони намагаються подолати хвилювання.

Паразити та алергія

Собакам можуть шкодити паразити та алергія. Блохи та кліщі можуть кусати різні частини тіла тварини, у тому числі хвіст. Також собаки можуть кусати хвіст, щоб спробувати позбавитися симптомів алергії.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 308 | Додав: radymo | Теги: Хвіст, собака, укус | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]