phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:39
Головний біль: як позбутися без ліків
головний біль Головний біль виникає внаслідок перевтоми, різкої зміни погодних умов, куріння та багатьох інших причин. І далеко не завжди слід вдаватися за допомогою медикаментів, щоб зняти біль і нарешті позбавитися напруги. Розповідаємо про те, як без таблеток вилікувати біль голови.

Масаж проти болю

Масаж не протипоказаний медиками, на відміну таблеток. Більш того, цей спосіб не вимагає особливих умов і має наступні ефекти:
  • * знімає запалення,
  • * розслаблює і заспокоює,
  • * покращує кровопостачання мозку,
  • * покращує якість сну.
Якщо біль несильний, спробуйте зробити легкий масаж голови: подушечками пальців масажуйте волосисту частину голови протягом 5 хвилин.

Також легкими рухами спробуйте розтирати мочки вух протягом 2 хвилин.

Техніки масажу заспокоюють нервову систему та розслаблюють, допомагаючи зняти головний біль.

Ефірні масла

Аромати ефірних масел не тільки знімають напругу, підвищують настрій, але ще й допомагають угамувати болі.

Якщо у вас є аромалампа, слід якнайшвидше нею скористатися: наповніть її водою і додайте до вмісту пару крапель олії лаванди, запаліть свічку і покладіть її всередину лампи.

Не біда, якщо такого диво-приладу у вас немає, адже аромати ефірних олій ефективні навіть при втиранні в так звані біологічно активні точки. Спробуйте втирати олію м’яти або лаванди у шкіру голови протягом 10 хвилин. Якщо спосіб не допоміг, використовуйте масло для втирання в область скронь, потилиці та темряви.

Носіть у сумці флакончики з маслом м’яти або лаванди, за перших ознак болю відкрийте їх і вдихайте аромати протягом 5 хвилин.

Чай з медом

Не менш ефективний спосіб позбавлення головного болю — м’ятний чай з медом. Носіть із собою термос, щоб бути готовим до атаки з тригером.

Холод

Біль, що виник унаслідок перенапруги, можна зняти за допомогою холоду. Змочіть ганчірку в холодній воді або оберніть упаковку льоду полотняною серветкою і додайте до вразливого місця. Якщо у вас болить кожна ділянка голови, слід прикласти холод до шиї та плечей.

Будьте обережні, не використовуйте лід, попередньо не обгорнувши його рушником, оскільки в такому вигляді він може спричинити спазм судин і посилити біль.

Тепло

Біль, спричинений порушенням кровообігу через спазму м’язів і остеохондрозу, можна вгамувати, розширивши судини.

Прикладіть до області шиї грілку з гарячою водою, прийміть теплий душ або ванну.

Якщо грілки або душа немає поблизу, слід обернути шию в теплий шарф або розминати м’язи.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 291 | Додав: radymo | Теги: біль, лікування, головний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]