phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:08
Покращити здоров’я печінки допоможуть ці продукти: список
авокадо Стежити за здоров’ям печінки дуже важливо у будь-якому віці. Адже вона впливає на багато процесів, що відбуваються в організмі людини. Від печінки багато в чому залежить швидкість метаболізму. У печінці протікають дуже складні процеси обміну білків, вуглеводів, амінокислот, гормонів, вітамінів та багатьох інших речовин.

Крім цього, печінка знешкоджує токсини, які надходять до організму. А ще вона виробляє жовч, що також бере участь у процесі обміну речовин. А ось на стан її здоров’я впливає їжа, яку регулярно споживаємо. При цьому завдяки правильно підібраній їжі можна покращити або підтримати її здоров’я.

Вівсянка

Вівсянка одна з найкорисніших круп для печінки. Вся справа у великій кількості клітковини та бета-глюканів у її складі. Вони зменшують ризики розвитку безлічі хронічних захворювань печінки та запобігають її ушкодженню. Крім цього, вівсянка дуже корисна для роботи шлунково-кишкового тракту, вона покращує травлення та швидко насичує. З вівсяної крупи можна приготувати велику кількість різних страв.

Цвітна капуста

Ще одним дуже корисним для печінки продуктом є цвітна капуста. Вона вважається джерелом великої кількості вітамінів, мінералів, які необхідні нормальної роботи всього організму. Завдяки регулярному вживанню цвітної капусти, печінка набагато краще та швидше виробляє жовч, а також виводить шлаки та токсини з організму. А ще цей овоч — справжнісінький дієтичний продукт.

Авокадо

Якщо ви ще не полюбили авокадо, то зараз саме час, щоб це зробити. Авокадо — це джерело корисних жирів, вітамінів і мінералів. Все це сприяє зміцненню стінок печінки, що зменшує ризики їх ушкодження, а також запобігає появі багатьох хвороб. Авокадо стимулює її роботу. У цьому йому допомагає такий антиоксидант, як глутатіон.

Сухофрукти

Сухофрукти – це джерело глюкози та вітамінів. Але тут важливо вибрати натуральні сухофрукти без додавання цукру. Для здоров’я печінки особливо корисні сушений інжир, чорнослив та курага. І не забувайте, що будь-які сухофрукти – це продукт із досить високою калорійністю. Тому їсти їх потрібно в обмеженій кількості, але регулярно.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 281 | Додав: radymo | Теги: продукт, користь, Печінка, здоров’я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]